Witajcie.
Mam ogromną prośbę do Was. Jeżeli już się zgłaszacie do GMów/DEVów/QMów na IRC to zostawiajcie kontakt do siebie. My nie zalegamy 24/7 na kanale.
Gdy zostawicie
email lub
nick z forum to macie niemal 100% pewność, że GM skontaktuje się z Wami i odpowie na ewentualne pytania czy też poprosi o kontakt ponowny w godzinach, w których jest dostępny.
Przy każdym zgłoszeniu podawajcie:
- login,
- nick postaci,
- email lub nick z forum,
- opis problemu.
Przy opisywaniu spraw podawajcie koniecznie
nicki postaci, których dotyczy problem,
datę zdarzenia, możliwie jak najbardziej dokładną. Dlaczego nicki postaci? Często zdarza się, że ktoś zgłasza nam problem, podaje na samym początku nick głównej postaci, ale nie wspomina już, że przedmiot jakiś tam zaginął mu na secondzie.
Niestety większość PMów, czy też wiadomości na IRC jest nieprecyzyjna i musimy się Was dopytywać. Na co marnuje się Wasz i Nasz czas. Pół biedy jak zostawicie kontakt do siebie, gorzej jak kontaktu nie ma. Sprawa wtedy stoi w martwym punkcie, a złapanie GMa od razu na IRC nie jest wcale takie łatwe, dlatego pamiętajcie o zostawieniu kontaktu do siebie.
Pamiętajcie też, żeby zgłaszać sprawy ponownie, jeżeli nie otrzymacie odpowiedzi zwrotnej co najmniej 2 dni po napisaniu zgłoszenia.
Ja zazwyczaj odpowiadam na drugi dzień, ale jeżeli nie ma odpowiedzi więcej niż 2 dni, to powinniście zgłosić się do innego GMa, bo ten brak odpowiedzi może sugerować, że danej osoby do której piszecie po prostu nie ma.
Dla przypomnienia, bardziej i mniej aktywni członkowie ekipy na dzień 12 maja 2011 (
obok nicka podałem nick używany na IRC i dodatkowe info):
GM: - Ataraxia, Ataraxia
- Endriugolgota, Endriugolgota
- Megido, Megido
- Volix, volix - sesja 24/7
- Overlord, over
- NECROphagus, NECROphagus
DEV: - Zaroth, Zaroth
- Coenhir, Coenhir
- Volix, volix - sesja 24/7
QM: ADMIN: - Eliot, Eliot, Eli-away
- Phishy, w uj dużo: Phishy, RybAW, Piranha, Fugu, BoskaWrednaZua i inne